Hoppa till sidans innehåll

Historik


Förening bildades hösten 1966 i en förort till Stockholm som heter Bredäng. Det var fyra unga killar som hade provat på bowling och ville starta en egen förening.
 
De sökte efter en förening där de bodde och hittade Concordia IF som då endast hade en sektion, fotboll. Föreningen svarade att de gärna startade upp en sektion till. Man startade ett 4-manna lag och så var bowlingsektionen ett faktum. Ett halvår senare hade man ytterligare två sektioner varpa och bandy. Bordtennis var också en sektion som fanns med under Concordias flagga där man anordnade en årligt turnering under namnet Ekensträffen som drog till sig deltagare även frän övriga Sverige.
 
Idag är vi runt 20 st aktiva medlemmar inom bowlingsektionen och har ungefär lika många passiva som stödjer klubben genom sitt medlemskap. Vi är en blandklubb med både damer och herrar där medlemmarna är i åldern 25-70 år, rätt hög medelålder ca 50-55 år.
 
Från början fanns det både herr- och ett damlag men nu är vi bara sex damer kvar i klubben men vi har ändå valt att stanna kvar eftersom vi varit med så länge.
Vi tränar 1 timme i veckan på torsdagar 19-20.00, spelar seriematcher i Stockholmsligan 4 (8-manna lag) på helgerna.
 
Vi har medlemsmöte varannan månad där medlemmarna träffas och får info vad som är på gång och själva får komma med funderingar och idéer.
 
Detta var lite kort om vår klubb som firade 50-års jubiléum i november 2016.
Note: På lagfotot saknas Sofia Norberg
Uppdaterad: 14 APR 2021 15:13 Skribent: Marianne Norberg
Efter önskemål så finns här en länk till Brännkyrkahallens Onlinescoring

http://livescoring.lanetalk.com/viking/?uuid=4fddcdb8-b5f1-11df-adee-0050569d2b85

 

GDPR - här kan du läsa mer

https://www.datainspektionen.se/vagledningar/gdpr-pa-fem-minuter/

Postadress:
Concordia IF BK - Bowling
Joakim Ekdell, Ballonggatan 7
16971 Solna

Kontakt:
Tel: 0703621521
E-post: concordiastyrelse@gm...

Se all info