Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Kvalspelet i Ballmaster har gått riktigt bra för flera svenskar och totalt är sex av dem vidare till söndagens finalspel. Vi hittar fyra spelare bland topp 10 i kvalet.
 
Ballmaster är igång i Helsingfors och under torsdagen går flera svenskar in i kvalet. Pontus Andersson har haft fina framgångar det senaste och är laddad inför Europatourtävlingen – Jag hoppas kunna placera mig så högt som möjligt.
 
Vid en pressträff igår meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de både förlänger samt inför nya restriktioner från den 12 januari. Det här gäller för seriespelet, tävlingar och träningsverksamheten inom svensk bowling.
 
James Blomgren är nominerad till “The World Games Athlete of the Year" av organisationen International World Games Association (IWGA). Röstningen öppnade under måndagen och första röstningsomgången håller på fram till den 23 januari.
 
Jonathan Johansson från Höganäs BC slog i söndags till med ett riktigt dunderresultat. 1605 poäng över 6 serier, vilket är det nionde högsta resultatet i Sverige någonsin. – Jätteroligt, det trodde jag inte skulle hända, säger Johansson.
 
Nye förbundskaptenen Mattias Melin har idag tagit ut truppen till junior-EM i april. I laget finns tre medaljörer från senaste mästerskapet samt fem debutanter. – Vi har tagit ut ett starkt gäng och ser fram emot mästerskapet, säger Mattias Melin.
 
Svenska bowlingförbundet kan idag presentera Mattias Melin som ny förbundskapten för juniorlandslaget. Han kommer assisteras av Moa Ekström. – Det ska bli väldigt spännande, säger Mattias Melin.
 

EM är uppskjutet

(2022-01-01 14:37)
Herrarnas och damernas EM i början av 2022 är uppskjutet på grund av pandemin. Det meddelade Europeiska bowlingförbundet under nyårsafton.
 

Gott nytt år!

(2021-12-31 10:28)
Det är dags att summera 2021 och blicka mot kommande år. Svenska bowlingförbundets ordförande Jan Wiede lyfter fram några höjdpunkter från året, där VM sticker ut. – VM var fantastiskt och de fina framgångarna betyder mycket för svensk bowling.
 
Svenska bowlingförbundet har utsett Joline Persson Planefors och James Blomgren till Årets bowlare 2021. Det är första gången de båda bowlarna vinner utmärkelsen. – Det är en efterlängtad titel att ha på cv:t, säger Joline Persson Planefors.
 
Från den 23 december införs nya restriktioner gällande Covid-19 för att minska smittspridningen i samhället. Några av åtgärderna berör idrotten och här finns information om hur Svensk Bowling påverkas av de nya restriktionerna.
 
James Blomgren föll på målsnöret om att bli finalist i Jerringpriset. Åtta idrottare gick vidare och Blomgren slutade på nionde plats. – Det har varit oerhört hedrande att bara vara nominerad, säger James Blomgren.
 
Fyra svenskar var på plats när europeiska bowlingförbundet genomförde en Level 3-utbildning i Tyskland. - Alla bowlare som jag själv tränar har chansen att bli ännu bättre, säger Amanda Andersson.
 
Riksidrottsförbundet tilldelade nyligen Svenska Bowlingförbundet ytterligare återstartsstöd, och totalt har nu svensk bowling fått nästan 8 miljoner kronor. - Det är en sagosiffra, säger Tim Davidsson.
 
Efter Regeringens besked om nya restriktioner vid en presskonferens idag måste, tyvärr, ungdomstävlngen Swedish Youth Open, som skulle spelats i mellandagarna ställas in. - Det känns oerhört tungt att ställa in, säger Johan Ekström.
 
Efter önskemål så finns här en länk till Brännkyrkahallens Onlinescoring

http://livescoring.lanetalk.com/viking/?uuid=4fddcdb8-b5f1-11df-adee-0050569d2b85

 

GDPR - här kan du läsa mer

https://www.datainspektionen.se/vagledningar/gdpr-pa-fem-minuter/

Postadress:
Concordia IF BK - Bowling
Joakim Ekdell, Ballonggatan 7
16971 Solna

Kontakt:
Tel: 0703621521
E-post: concordiastyrelse@gm...

Se all info