Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat 2020 01 19

20 JAN 2020 20:09
Våren är vår!
  • Uppdaterad: 20 JAN 2020 20:09

Söndagen den 19:e januari åkte Concordia på bortamatch mot X-bowlers i Kungsholmen. Dagen kunde börjat bättre för en annan som åkte Kungsholmen runt för att hitta en parkeringsplats som åtminstone tillhörde rätt stadsdel, och när jag väl har tagit en ordentlig promenad från bilen till hallen så drar jag upp en tröja ur min packade väska där det står Therèse Ekdell på ryggen.. Suck! Men solen sken iallafall!

Bekanta ansikten mötte oss på banorna och jag fick en känsla av att dom tänkte att detta var en vinst redan från start. Låt oss säga att det blev en kalldusch direkt för X-bowlers då vi tryckte dit dom med 4-1 i första serien. Fina siffror från Jens med 202, även Loket 187 och Birgitta L 181.

Efter denna kalldusch så vaknade oturligt X-bowlers till och svarade upp våran fina start och gjorde 4-1 mot oss och matchställningen skrivs 5-5. Concordia kanske valde att ha sin legendariska tredje serie redan i andra serien för det kändes trögt och lite ofokuserat som det just kan göra för oss lite då och då. Marita bäst i andra serien på 180.

Ljudnivåerna från båda lagen börjar intensifieras och X-bowlers som trots 4-1 i ryggen känns pressade och inte alls lika lugna som inför matchen.

Serie tre är igång och det gungar fram och tillbaka, totalen går från +40 till -25 och det är jämnt hela vägen ut. Det är så pass jämnt att totalen skiljer 1 poäng till våran favör! Tack vare den poängen så blir det 3-2 till oss och vi är tillbaka i förarsätet.

Jens återigen med fina 214 och Uno med 208 är bäst denna serie.

Utbytt o iklädd en lånad marinblå t-shirt med generös passform får jag se den otroligt spännande avslutningen från sidan. Men som nummer 9 i Concordia så ska man höras, hjälpa, peppa och finnas till hand för alla som vill. Och nu höjdes ljudnivån i hallen, X-bowlers ganska desperata peptalk mot vårat ursinniga och ibland upprepande peptalk med täckta rutor. Jag kommer inte ihåg när samtliga täckte ruta efter ruta och inte missade onödiga enkelkäglor senast. Det ni gjorde i sista serien ska ni ta med er för det var otroligt bra!

Fjärde serien är minst lika jämn som den tredje fram till sista rutorna där totalen går ner hela tiden mot minus. När Jens täcker sin sista ruta som sista man kan vi se att Concordia har vunnit serien med 4-1 och ställningen skrivs 12-8 till oss!

Våren är vår och nu tar vi med oss denna seger till kommande matcher! Uno och Loket bäst på 206 i fjärde. Jens är bäst idag på 748.

5383 blir totalen mot X-bowlers 5320.

/Jocke i den marinblå t-shirten

Skribent: Joakim Ekdell
Epost: Adressen Gömd
 
 
 När du ändå handlar på nätet
 handla här och stöd Concordia bowling
 
Du stödjer Concordia IF BK
och tjänar på det själv!

1. Handla från 200 kända nätbutiker
2. Concordia IF BK får pengar på varje köp
3. Du får poäng att växla in mot presentkort på varje köp
4. Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset
Läs mer här 
Så här samlar du poäng:

- För varje krona som du får in till Concordia IF BK så får du 50 poäng.
- Som startbonus får du 3000 poäng då du registrerar dig
- Växla in poängen mot biobiljetter och presentkort

Läs mer här
http://www.sponsorhuset.se/concordia/minasidor/

Det verkar som en spel på Svenska Spel inte kommer Concordia tillgodo så om du misstänker det testa denna länk:
 

Efter önskemål så finns här en länk till Brännkyrkahallens Onlinescoring

http://livescoring.lanetalk.com/viking/?uuid=4fddcdb8-b5f1-11df-adee-0050569d2b85

 

GDPR - här kan du läsa mer

https://www.datainspektionen.se/vagledningar/gdpr-pa-fem-minuter/

Postadress:
Concordia IF BK - Bowling
Joakim Ekdell, Ballonggatan 7
16971 Solna

Kontakt:
Tel: 0703621521
E-post: concordiastyrelse@gm...

Se all info