Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Snart är vi där(jubileumsdagen), men redan nu är den här(boken), i våra lokaler! Idag kom en leverans med en hel massa böcker. Förutsätter vi i alla fall. Lansering 23 februari. Då öppnar vi kartongerna och ser efter. Spännande!
 
Om två veckor är det dags att spela årets första GP-tourtävling hos Birka Bowling. Anmälan har öppnat idag. Välkomna!
 
Erika Svensson och Lars Englund, Eva/Stureby, spelade hem DM-guldet i Sollentuna i tämligen överlägsen stil. Segerresultatet skrevs till 2582, "en series marginal" till silverplatsen.
 
Under årets första ligahelg var Stureby F på besök i Västerås för minisammandrag. Resultatnivån var generellt hög men Sturebys junior Jesper Gren slog allra högst och distriktsrekord på kuppen. 1079 poäng efter serierna 266, 258, 256 och 299.
 
Johan Ekström presenterade i veckan laget till Junior-EM i Ålborg, Danmark som spelas i månadsskiftet mars-april. Bowlinggymnasieeleverna och "Stockholmarna" Emma Lejman och Lukas Sevelin är uttagna. Grattis!
 
David Runefelt, utbildningsansvarig hos StBf, har nyligen avslutat sina studier i RF:s Elittränarprogram och blir nu den andra bowlingtränaren i Sverige att kunna titulera sig som "Steg 5:a".
 
Samtidigt med AIK Tournament spelades seniortourens deltävling i Eskilstuna. Flera Stockholmare var på plats. Bäst lyckades Hammarbys Christer Hörngren som slog en 300-serie i karusellen och tog sig till semifinal där han slutade trea.
 
Under helgen spelades de sista kvalstarterna och finalen i AIK International Tournament 2018. Med 455 unika spelare och 1060 starter är tävlingen tredje störst i Europeiska bowlingtourens 19-åriga historia.
 

God jul och gott nytt år!

(2017-12-23 18:58)
Den 23 februari 2018 fyller vi 100 år. Det ska vi fira hela året! På vår födelsedag kommer vi att inviga individuella SM hos NBC Gullmarsplan. Vår Jubileumsbok lanseras samma dag. Vi önskar Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Jubileumsår!
 
SM-arrangörerna hälsar att gruppbokningen till Individuella SM 2018 öppnar idag och pågår till sista januari. Först till kvarn! Programbladet för tävlingen är på väg till alla föreningar. Kvalet startar på StBf:s Jubileumsdag 23 februari!
 
På lördagen spelades final i höstens GP-tour dit 24 ungdomar kvalat in för att göra upp i Round Robin. Barometerledarna tog inte hem segrarna, utan det blev tuff kamp innan det var avgjort efter åtta serier.
 

Finalklart i GP-touren

(2017-12-14 18:26)
På lördag är det dags för final i höstens GP-tour. 24 spelare har kvalificerat sig till finalen i tre klasser.
 

Steg 1 på Bosön i helgen

(2017-12-14 15:43)
På söndag hålls första delen av vår Steg 1-utbildning hos Bosön. Tio kursdeltagare samlas på morgonen för en hel dags bowlingteori men också en del praktik i Flexihallen. Den avslutande halvan av kursen ges efter nyår.
 
AIK lag Nybom plockade hem distriktsmästartiteln under herrfinalen för 3-mannalag på torsdagskvällen. Sigma höll andraplatsen trots tvärstopp och Stureby spelade sin viktigaste match i första omgången som gav dem bronsmedaljen.
 
Den första lagtävlingen i bowling som gällde "Hotell Reginas Vandringspris" spelades den 11:e och 12:e december 1909. Samma helg spelades också den första tävlingen med tvåhandsspel.
 
The Coach
 
Hej, jag heter Arne Löndqvist, 63 år. Min karriär som bowlare började 1979 i Vårby hos Mälarhöjdens BK, fler klubbar genom åren har varit Concordia, Djurgården för att nu åter sluta cirkeln i Concordia. Nu har jag skolat mig till tränare och tränar Concordia på torsdagar mellan 19.00-20.00.
Steg1 utbildning 2013, Steg 2 2014 samt  GTU1 2014. Känner du för att börja bowla, så kom ner till vår träning i Brännkyrkahallen.
 
 
 När du ändå handlar på nätet
 handla här och stöd Concordia bowling
 
Du stödjer Concordia IF BK
och tjänar på det själv!

1. Handla från 200 kända nätbutiker
2. Concordia IF BK får pengar på varje köp
3. Du får poäng att växla in mot presentkort på varje köp
4. Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset
Läs mer här 
Så här samlar du poäng:

- För varje krona som du får in till Concordia IF BK så får du 50 poäng.
- Som startbonus får du 3000 poäng då du registrerar dig
- Växla in poängen mot biobiljetter och presentkort

Läs mer här
http://www.sponsorhuset.se/concordia/minasidor/

Det verkar som en spel på Svenska Spel inte kommer Concordia tillgodo så om du misstänker det testa denna länk:
 

Efter önskemål så finns här en länk till Brännkyrkahallens Onlinescoring

http://scoring.se/choose.asp?alley=563

 

 

Med varma hälsningar

 

Concordia IF BK

Postadress:
Concordia IF BK - Bowling
Britten Hägg, Hägerstensvägen 97 A
12649 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08-712 31 02
E-post: This is a mailto link

Se all info