Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Efter helgen är det dags att dra igång årets 3-manna DM. Herrarna spelar i Åkeshov och damerna i Vårby. Båda har sin premiärstart på måndag 20 november. I skrivande stund är 12 herrlag och 10 damlag anmälda till kvalet. Mot 3-manna SM!
 
Tar du hand om föreningens nybörjare? Funderar du på en tränarkarriär? Vill du utveckla dina färdigheter som instruktör? Anmäl dig till Svenska bowlingförbundets Tränarutbildning Steg 1 för att ta det första steget i december!
 
Lag-SM och Mixed-SM för döva spelades förra helgen i Jönköping. Flera Stockholmare var på plats. IK Hephata försvarade sitt guld i Lag-SM och tog hem medalj i mixed!
 
Svenska Bowlingförbundet är med i Svenska Spels och Riksidrottsförbundets satsning på att få fler i rörelse. Anledningen? Två av tre barn rör sig för lite!
 

Höstlov och tävlingsdags

(2017-11-02 14:00)
DM-säsongen drar igång och samtidigt som det är ligauppehåll finns många tävlingar att välja på. SISU erbjuder många utbildningar, se dem i vår kalender. Läs novembers nyhetsbrev här.
 
Hammarby IF bjuder för tredje gången in till 3-mannatävling i PS Brännkyrka. Nytt för i år är bland annat möjligheten att spela i Booster team(spelare från olika föreningar) och ett något justerat finalspel.
 
1 december startar kvalet i årets Vintermix i Sollentuna. Tävlingen är öppen för alla bowlare i landet med A- eller B-licens. Rena Stockholmslag deltar som vanligt i Mix-DM. Välkomna!
 

Inbjudan: 3-manna DM

(2017-10-27 14:39)
20 november går starten för årets 3-manna DM som spelas i Åkeshov och Vårby. Tio SM-platser står på spel.
 
SvBF informerar om att man nu har en ny försäkringsgivare för den kollektiva olycksfallsförsäkring som alla licensierade medlemmar omfattas av. Gäller alla typer av licenser - A, B och T.
 
5 oktober var det Special Olympics Sweden School Day i Järfälla. BK Bus var där och visade upp bowlingen där ungdomarna fick prova på sporten på en bowlingmatta med käglor och klot.
 
Säsongens första Junior Masters gick av stapeln i Örebro i helgen. AIK:s Emil Dressel tog hem segern.
 
Höstens GP har kommit halvvägs. Junior League är igång. 3-manna DM spelas med start 20 november. Para-DM spelas 26 november. Därefter startar Mixed-DM och Vintermixen med final i januari. Läs oktobers nyhetsbrev här.
 
Idag uppdateras BITS. Den stora förändringen är att dyn.hcp inte längre levereras per automatik utan att tävlingsarrangörer istället väljer hur hcp ska genereras. Ett exempel är St-Mäst som redan baserar sitt hcp på snitt.
 
Vid SvBF:s årsmöte i helgen prisades flera Stockholmare med fina utmärkelser. Lennart Axelsson och Anders Svensson från Fredrikshof mottog SvBF:s högsta utmärkelse i guld. Vavva Gimhag tilldelades GZ-stipendiet.
 
SvBF meddelar att anmälan till Skol-SM fortfarande är möjlig till och med 10 oktober. Tävlingen, som är för 4-mannalag, spelas mellan november och april.
 
The Coach
 
Hej, jag heter Arne Löndqvist, 61 år. Min karriär som bowlare började 1979 i Vårby hos Mälarhöjdens BK, fler klubbar genom åren har varit Concordia, Djurgården för att nu åter sluta cirkeln i Concordia. Nu har jag skolat mig till tränare och tränar Concordia på torsdagar mellan 19.00-20.00.
Steg1 utbildning 2013, Steg 2 2014 samt  GTU1 2014. Känner du för att börja bowla, så kom ner till vår träning i Brännkyrkahallen.
 
 
 När du ändå handlar på nätet
 handla här och stöd Concordia bowling
 
Du stödjer Concordia IF BK
och tjänar på det själv!

1. Handla från 200 kända nätbutiker
2. Concordia IF BK får pengar på varje köp
3. Du får poäng att växla in mot presentkort på varje köp
4. Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset
Läs mer här 
Så här samlar du poäng:

- För varje krona som du får in till Concordia IF BK så får du 50 poäng.
- Som startbonus får du 3000 poäng då du registrerar dig
- Växla in poängen mot biobiljetter och presentkort

Läs mer här
http://www.sponsorhuset.se/concordia/minasidor/

Det verkar som en spel på Svenska Spel inte kommer Concordia tillgodo så om du misstänker det testa denna länk:
 

Efter önskemål så finns här en länk till Brännkyrkahallens Onlinescoring

http://scoring.se/choose.asp?alley=563

 

 

Med varma hälsningar

 

Concordia IF BK

Postadress:
Concordia IF BK - Bowling
Britten Hägg, Hägerstensvägen 97 A
12649 Hägersten

Kontakt:
Tel: 08-712 31 02
E-post: This is a mailto link

Se all info