Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat 2019 03 10

11 MAR 2019 16:10
The miracle on floor!!
  • Uppdaterad: 11 MAR 2019 16:10

En osäker och olycklig inledning på spelåret gav dålig utdelning resultatmässigt. Idel förluster och lite uppgivenhet satte sin prägel på laget. Med detta spred sig ojämnheten och därmed som en följd också osäkerheten. Men – och detta har ju präglat CIF: Vi ger aldrig upp och tänker att ”bowling är roligt”.

Sakta men säkert har självförtroendet vuxit och resultaten blivit stabilare. Efter juluppehållet har det blivit ett helt annat spel och nu har även lite jävlar anamma dykt upp.

Varför denna historiebeskrivning? Jo, vi måste ju följa lagets utveckling. Efter idel förluster fick CIF välförtjänt 10 – 10 mot Team X-bowlers och första pinnen var bärgad. Snart kom också första vinsten, mot AIK:s damlag. Därefter stort spel i Norrtälje och nästa vinst efter en kanonslagning på 5757.

Tillbaka till dagens match där tabelltvåan Täby BwK väntade. Var de kanske lite för självsäkra? Efter första serien ledde CIF lite överraskande med 3-2. Dags för andra serien och vad händer? De gula sopar banan med Täby och vinner med 5-0, efter fin slagning på 1451 poäng. Nåja – dags för tredje serien som brukar vara CIF:s akilleshäl. Men, trancen sitter i och serien vinns med 4-1 efter utmärkta 1468 pinnar. Vart är vi på väg?? Nu peppar alla varandra och publiken applåderar vilt. Motståndarna bad publiken heja lite tystare och tänka på deras öron.. Nåja, även serie 4 vinns med siffrorna 4-1 och totalen blir fantastiska 16-4 mot serietvåan som nog häpnade över motståndet. Dessutom vann vi utan vårt ankare Uno som satt skadad på läktaren.

Strålande 5691, med tre serier över 1400 pinnar blev facit av dagens bragdmatch. Fem spelare över 700 och 116 strikar enligt kalenderbitaren Britten.

Som tidigare aktiv har jag ju följt laget under spelåret. Alla ska lyftas fram en dag som denna, men en spelare är särskilt värd att nämnas. Bäst idag var Anders Guldberg med 746 pinnar. Att följa Anders utveckling värmer ett gammalt bowlinghjärta. Från att ha varit en ojämn och osäker spelare har han via segern i Grollans cup och vårens seriespel vuxit till ett ankare i laget. Vi tackar också Arne som troget stöttat Anders i hans utveckling.

3 omgångar kvar och bäva månde motståndarna, speciellt Norrtälje som nu känner flåset i nacken.

Grattis från Svempa som hoppas på nya framgångar.

Skribent: Sven-Erik Jäverbring
Epost: Adressen Gömd
The Coach
 
Hej, jag heter Arne Löndqvist, 63 år. Min karriär som bowlare började 1979 i Vårby hos Mälarhöjdens BK, fler klubbar genom åren har varit Concordia, Djurgården för att nu åter sluta cirkeln i Concordia. Nu har jag skolat mig till tränare och tränar Concordia på torsdagar mellan 19.00-20.00.
Steg1 utbildning 2013, Steg 2 2014 samt  GTU1 2014. Känner du för att börja bowla, så kom ner till vår träning i Brännkyrkahallen.
 
 
 När du ändå handlar på nätet
 handla här och stöd Concordia bowling
 
Du stödjer Concordia IF BK
och tjänar på det själv!

1. Handla från 200 kända nätbutiker
2. Concordia IF BK får pengar på varje köp
3. Du får poäng att växla in mot presentkort på varje köp
4. Det kostar inget extra att handla via Sponsorhuset
Läs mer här 
Så här samlar du poäng:

- För varje krona som du får in till Concordia IF BK så får du 50 poäng.
- Som startbonus får du 3000 poäng då du registrerar dig
- Växla in poängen mot biobiljetter och presentkort

Läs mer här
http://www.sponsorhuset.se/concordia/minasidor/

Det verkar som en spel på Svenska Spel inte kommer Concordia tillgodo så om du misstänker det testa denna länk:
 

Efter önskemål så finns här en länk till Brännkyrkahallens Onlinescoring

http://livescoring.lanetalk.com/viking/?uuid=4fddcdb8-b5f1-11df-adee-0050569d2b85

 

GDPR - här kan du läsa mer

https://www.datainspektionen.se/vagledningar/gdpr-pa-fem-minuter/

Postadress:
Concordia IF BK - Bowling
Britten Hägg, Hägerstensvägen 97 A
12649 Hägersten

Kontakt:
Tel: 0703664099
E-post: This is a mailto link

Se all info